Заврши делот од фекалната мрежа на канализација во улица 5 во с.Студеничани

Делот од фекалната мрежа на канализација во улица 5 во с.Студеничани останува во минатото, и нивниот долгогодишен проблем е решен.Ние не застануваме тука, инвестициите во подобрување на

ТИКА подели пакети со хуманитарна помош во општина Студеничани поради пандемијата на Ковид-19

Делењето на пакетите започна во селото Долно Количани во Општина Студеничани, Скопско, а учество зедоа амбасадорот на Република Турција во Скопје, Хасан Мехмет Секизќок, координаторот на

Општина Студеничани донира амбулантно-возило на Министерството за здравство

Гледајќи ја тешката ситуација која ја опфати нашата држава како резултат на ширењето на корона вирусот, со предлог на градоначалникот на општина Студеничани г. Азем Садику, Советот на

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Општина Студеничани, со цел преземање на соодветни мерки за спречување на инфекцијата со КОВИД-19, познат како “корона вирус”, препорачува до сите граѓани кои се странки во општина

Муједин Абази е избран за претседател на Советот на општина Студеничани

На 18-та седница на Советот на општина Студеничани меѓу другите, на дневен ред беше и изборот на нов претседател на Советот, по оставката на досегашниот претседател.Со мнозинство гласови од