Ndërtohet rrugë e re në fshatin Cvetovë të Komunës së Studeniçanit

Në fshatin Cvetovë të komunës së Studeniçanit të premten filluan punimet për ndërtimin dhe asfaltimin e rrugës së re për në këtë fshat, ku të pranishëm ishin kryetari i komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki, kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare (PDSH) z.Menduh Thaçi... Më shumë »

kryetari-altinov1

Kryetari Sadiki në Turqi takoi kryetarin e komunës së Altinovës, Dr.Metin Oral dhe Ministrin e Mbrojtjesë z. Ismet Jillmaz

Një delegacion nga Komuna e Studeniçanit i kryesuar nga kryetari z.Azem Sadiki me ftesë të kryetarit të Komunës së Alltinovës nga Turqia Dr.Metin Oral ka qëndruar për vizitë zyrtare në këtë komunë ku janë shkëmbyer përvoja midis dy komunave në sferën e pushtetit lokal.

13055400_1019995131414648_3988820015982387451_n

Hapet pusi, si burim alternativ për furnizimin e Sh.F.”Naim Frashëri” – Studeniçan me uji

Me sukses përfunduan punimet në sigurimin e ujit të pijshëm për nevojat e Shkollës Fillore “Naim Frashëri” në Studeniçan.

IMG_5418

Studeniçan Belediyesine Turkiyeden ambulans bağışı

Studeniçan Belediyesinin Turkiyede kardeş belediye olan Altınova Belediyesi tarafından her türlü donanımı olan hasta nakil aracı (Acil) bağışı yapıldı.

IMG_5418

Autoambulancë lëvizëse, donacion nga Turqia për Studeniçanin

Një autoambulancë lëvizëse, me të gjitha pajisjet për vizita mjekësore, ka arritur si donacion nga Komuna e Alltinova e Turqisë për Komunën e Studeniçanit.

ambulanca1

Подвижна амбуланта, турска донација за општина Студеничани

Подвижна амбуланта, со целосна опрема за домачни посети, е пристигната како донација од општина Алтинова (Р.Турска) за општина Студеничани.

kryetarikomunes

Kryetari Sadiki, takime në Republikën Turke të Qipros pjesa veriore në interes të Komunës së Studeniçanit

Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki ka qëndruar për vizitë tre ditore në Republikën Turke të Qiprosë Veriore ku ka zhvilluar takime të rëndësishme dhe të nivelit të lartë me zyrtar të këtij shteti.

10609585_1146062038767611_7105565501992555573_n

Studeniçan, SH.F. “Naim Frashëri” me palestër të re sportive

Shefi i kabinetit të kryetarit të Komunës së Studeniçanit Sedat Rushidi së bashku me drejtorin e Shkollës Fillore “Naim Frashëri” Reshat Sulejmanin të mërkurën kanë nënshkruar dokumentacionin e nevojshëm me përfaqësues nga Ministria e Arsimit për ndërtimin e Palestërës së re sportive në oborin e shkollës fillore të fshatit Studeniçan.

keshilli2

Miratohet llogaria përfundimtare e Komunës së Studeniçanit për vitin 2015

Në mbledhjen e rradhës të Këshillit të Komunës së Studeniçanit midis tjerash është miratuar edhe llogaria përfundimtare e komunës për vitin 2015.

12800341_1122968697734890_8792361497164676226_n

Kryetari Sadiki vizitoi Sh.F “Naim Frashëri” me rastin e kremtimit të 7 Marsit

Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki me rastin e ‘7 Marsit’ -Ditës së Mësuesit ka qëndruar në mesin e nxënësve dhe arsimtarëve të Shkollës Fillore “Naim Frashëri” – Studeniçan.
Ai në këtë ditë të shënuar ka qenë i shoqëruar nga drejtori i kësaj shkolle Reshat Sulejmani, drjetori i Sh.F. “Alija Avdoviq” të fshatit Batincë Qenan Imeri dhe drejtori i N.KP. “Studeniçani” Sami Rushidi.

azem

Kryetari Sadiki: Mësuesi ynë kaloi e sfidoi të gjitha kohërat e vështira

Kryetari i Komunës së Studeniçanit, z.Azem Sadiki, ka uruar të gjithë mësimdhënësit e Komunës së Studeniçanit me rastin e ‘7 Marsit’- Ditës së Mësuesit. Në mesazhin e urimit të kryetarit Sadiki thuhet:

12783530_1117178474980579_4025448370425970982_o

U përurua fusha e sportit në fshatin Maranë të Komunës së Studeniçanit

Në Shkollën Fillore “Naim Frashëri” të fshatit Maranë të Komunës së Studeniçanit në mënyrë solemne u bë përurimi i fushës së sportit për këtë shkollë dhe për të rinjtë e këtij fshati. Në këtë akt përurimi i pranishëm ishte edhe kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki, drejtori i Sh.F. “Naim Frashëri” Lutfulla Memedi, drejtori i Ndërmarrjes Komunale Publike (N.K.P) Sami Rushidi, arsimtarë, nxënës dhe banorë të fshatit Maranë.

0808

Kryetari i Qytetit të Bursës ndihmon nxënësit e Komunës së Studeniçanit

Në shkollat fillore të fshatrave Studeniçan, Maranë, Batincë, Draçevicë dhe Mallçishtë të Komunës së Studeniçanit të hënën është realizuar një aksion humanitar donacion nga kryetari i Qytetit të Burës z.Rexhep Alltepe, i cili njëherit është edhe mik i afërt i kryetarit të Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki.

12523090_449203451943947_5121622713332646582_n

Rrugët në Komunën e Studeniçanit të pastruara nga bora

Të gjitha rrugët lokale në vendbanimet e Komunës së Studeniçanit janë të kalueshme. Që nga orët e herëshme të mëngjesit të së dielës ka filluar pastrimi i rrugëve lokale duke ju dhënë përparësi vendbanimeve malore për shkak se trashësia e borës në vendbanimet e larta malore ka arritur në 30 cm deri në 40 cm.

kryetari1

Kryetari Sadiki: Shkolla e mesme nevojë e madhe për qytetarët e Karshiakës

Komuna e Studeniçanit në muajn korrik të vitit 2015 ka blerë tokë ndërtimore me sipërfaqe prej 5000 m2 për nevojat e ndërtimit të një shkolle të mesme.

keshilli01

Komuna e Studeniçanit, miratohet buxheti për vitin 2016

Këshilli i Komunës së Studeniçanit me 13 vota pro, asnjë kundër dhe anjë të përmbajtur të premten votoi Buxhetin e Komunës për vitin 2016. Në mbledhje me arsyetim kanë munguar dy këshilltarë ndërsa buxhetin e kanë votuar këshilltarët e të gjitha partive politike të përfaqësuara në këshillin komunal.

10391837_1078357712195989_5961214835066765715_n

Asfaltohet edhe një rrugë në Studeniçan

Në Komunën e Studeniçanit në përfundim e sipër është edhe asfaltimi i një rruge me gjatësi prej 500 metra dhe gjërësi prej 4,5 metra që lidh rrugën kryesore me Shkollën Fillore “Naim Frashëri” në fshatin Studeniçan.

azem

Zhurnali edhe kur gënjen nuk di si të gënjej

Në një shkrim të botuar më 23 dhjetor 2015 në portalin Zhurnal.mk me titull të porositur dhe tendencioz: Në kriminalitetin e Kadastrës gjendet një dokument fals nga kryetari Azem Sadiku, qartazi shihet tendenca dhe qllimi për të diskridituar një komunë të sukeseshme të Shkupit e cila vetëm për dy – tre vite ka arritur të realizojë me qindra projekte.

b_k-Druni

Në Komunën e Studeniçanit realizohet aksioni “Dita e Drurit”

Në territorin e komunës së Studeniçanit të mërkurën u zhvillua aksion tradicional “Dita e Drurit”.

12305572_1064923373539423_1374434533_n

Azem Sadiki: Festa tjetër e Flamurit të na gjejë me implementim të plotë të drejtave të shqiptarëve

Të nderuar bashkëqytetar të komunës së Studeniçanit, të nderuar bashkëkombës kudo ku ju jetoni dhe punoni, kam nderin dhe kënaqësinë e veçantë që t΄ua shpreh urimet më të përzemërta për festën e 28 nëntorit.

Të arriturat e komunës së Studeniçanit

azemTë arriturat e komunës së Studeniçanit

12219362_1059985524033208_8773749757701493705_n

Studeniçan, fushatë e USAID-it për ndryshimet klimaterike

Në komunën e Studeniçanit të martën u mbajtë fushata në kuadër të Projektit të Agjencisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID), për strategjitë komunale për ndryshime klimaterike, i zbatuar nga Milieukontakt Maqedoni.

12064033_1045347795496981_25255497_n

Rrjeti i ujësjellësit në Studeniçan, renovohet tërësisht

Komuna e Studeniçanit në bashkëpunim me “Milieu Kontakt”-Maqedoni dhe me Shoqatën Qytetare “Karshiaka” me sukses ka realizuar projketin e renovimit të tërësishëm të rezervuarit të ujsjellësit në fshatin Studeniçan.

shkolla1

200 çanta me mjete shkollore për nxënësit e shkollave fillore

Organizata Humanitare “Kalliri i Mirësisë” në bashkëpunim me Komunën e Studeniçanit për nxënësit me nevojë të shkollave fillore ka shpërndarë 200 çanta me mjetet e duhura edukativo-arsimore.

sami3

Ndërmarrja Komunale edhe me një kamion

Ndërmarrja Komunale Publike (N.K.P) “Studeniçani”, në shërbim të saj tani e tutje do të ketë edhe një kamion për grumbullimin dhe transporin e mbeturinave.

10505499_798210433544053_3818695096651533468_n

KURBAN BAYRAMI TEBRİĞİ

Studeniçan Belediye Başkanı Azem Sadiki tüm islam aleminin Kurban Bayramını tebrik eder.

10505499_798210433544053_3818695096651533468_n

Kryetari Sadiki uron besimtarët për festën e Kurban Bajramit

Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki të gjithë besimtarëve të fesë islame ju uron Festën e Kurban Bajramit.
Qytetarët e Komunës së Studeniçanit historikisht kanë dëshmuar dhe treguar kulturë të lartë, se feja islame është fe e paqes, tolerancës dhe solidaritetit mes njerëzve.

12021797_1035512263147201_230724893_n

SH.F “Naim Frashëri” në Komunën e Studeniçanit u bë me kulm të ri

Në kuadër të projektit të integrimit ndëretnik në arsim të Agjencisë Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID), të martën në Shkollën Fillore (Sh.F) “Naim Frashëri” të Komunës së Studeniçanit në mënyrë solemne u bë përurimi i renovimit të kulmit të shkollës, me qëllim të sigurimit të kushteve më të mira për nxënësit e kësaj shkolle. Ky projekt arrin vlerën në 1 milion e 100 mijë denarë. Në këtë akt solemn i pranishëm ishte kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki, Ministri i Arsimit dhe Shkencës z. Abdylaqim Ademi, drejtori i USAID-it për Maqedoni z.Xhejms Stajn, Gjeneral Majori Stiven Krej, gjeneral adjutant i Gardës Nacional të Vermonitit, drejtori i SH.F. Naim Frashëri” Letfulla Memedi, përfaqësues të ambasadës amerikane dhe USAID dhe mysafirë tjerë.

11998079_1031255110239583_979919141_n

​Kryetari Sadiki mori pjesë në konferencë ndërkombëtare të komunave në Stamboll

Kryetari i Komunës së Studeniçanit, z.Azem Sadiki i shoqëruar nga shefi i kabinetit z.Sedat Rushidi dhe administratori komunal Mervet Musliovski kanë përfunduar vizitën zyrtare disa ditore në Republikën e Turqisë, ku morën pjesë në Konferencën e Qendrës Ndërkombëtare të Vetëqeverisjeve Lokale, në organizim të Lidhjes Botërore të Komunave Turke (TDBB) në Kryetari Sadiki mori pjesë në konferencë ndërkombëtare të komunave në Stamboll.

11993995_10204671521924064_1454843543_o

Mbështetje nga Qeveria e Maqedonisë për Komunën e Studeniçanit

Në takimin kordinues të kryeministrit Nikolla Gruevski me ministra, kryetar komunash, drejtor të ndërmarrjeve publike që u mbajt të hënën në Qeverinë e Maqedonisë ka marrë pjesë edhe kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki dhe shefi i kabinetit të kryetarit z.Sedat Rushidi.

mundje2

Kryetari Sadiki: Mundja simbolizon nahin tonë, do e ruajmë brez pas brezi

Në Qendrën Rekreativo Sportive “Studeniçani”, në fshatin Studeniçan të dielën u mbajt për të pestën herë me rradhë manifestimi tradicional ndërkombëtar kulturoro-sportiv për mundje tradicionale “TRADITA VAZHDON – KOMUNA E STUDENIÇANIT 2015”.

Stërvitje në Ismit, Klubi Mundjes "Seka"

Б.К. “Студеничани” од Турска се вратил по силен и подготвен

Општина Студеничани во соработка со општина Алтинова од Р. Турција организираа тематско патување на Боречкиот Клуб Студеничани во кои учевствуваа 16 спортисти и претставници од клубот и општината.

Stërvitje në Ismit, Klubi Mundjes "Seka"

K.M. “Studeniçani” kthehet më i fuqishëm nga Turqia

Klubi i Mundjes (K.M) “Studeniçani”, gjatë mujat gusht me sukses ka përfunduar stërvitjet dhe udhëtimin tematik një javor në Komunën Altinova dhe në Qytetin e Bursës në Republikën e Turqisë.

logo 2

“Tradita vazhdon-2015” në Komunën e Studeniçanit

Komuna e Studeniçanit, për të gjithë sportdashësit dhe dashamirët e mundjes tradicionale – PEHLIVANË, edhe këtë vit në bashkëpunim me SH.K.A. “AKSI” dhe Ministrin e Kulturës organizon manifestimin ndërkombëtar kulturoro-sportiv për mundje tradicionale “TRADITA VAZHDON”.

kolicani2

Komuna e Studeniçanit, 470 nxënës të malësis paisen me mjete mësimore

Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki, të mërkurën mori pjesë në aksionin humanitar, i cili parasheh shpërndarjen e pakove me mjete arsimore për 470 nxënës të fshtarave, Koliçan i Poshtëm, Koliçan i Epërm, Pagarushë, Vërtekicë, Cvetovë dhe Ellovë.

10505499_

Viti i ri shkollor, Kryetari Sadiki uron arsimtarët dhe nxënësit

Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki uron të gjithë nxënësit dhe arsimtarët për një fillim të mbarë të procesit edukativo-arsimor, duke shprehur qëndrimin e tij se arsimi mbetet angazhimi kryesor i tij dhe administriatës komunale.

top-rruga1

Alsat-M, projektet tona ti qesin sytë

KOMUNIKATË PËR MEDIA

Kryeministri Gruevski me 23 gusht ka vizituar disa vendbanime të Komunës së Studeniçanit, njësoj siç ka bërë vizita edhe në shumë komuna të tjera në mbarë vendin. Ka disa ditë me radhë që TV Alsat-M po merret me këtë ndodhi dhe po bëhet bujë e madhe sikur të ndodhte ndonjë hata e madhe.

Sami_ballina

Kryeministri Gruevski vizitoi Komunën e Studeniçanit

Kryeministri Nikolla Gruevski i shoqëruar nga ministri i transportit dhe lidhjeve Vlado Misajlovski, zëvendës ministri i arsimit dhe shkencës Spiro Ristovski, kryetari i Shkupit, Koce Trajanovski, dhe drejtorët e ndërmarrjeve publike të dielën ka qëndruar për një vizit në Komunën e Studeniçanit.

11926018_10204582700983596_773958587_o

Komuna e Studeniçanit organizon udhëtim tematik për Klubin e Mundjes “Studeniçani” për në Turqi

Në organizim të Komunës së Studeniçanit të gjithë antarët e Klubit të Mundjes “Studeniçani”, të premten u nisen për udhëtim tematik një javor në Komunën Altinova dhe në Qytetin e Bursës në Republikën e Turqisë.

11902888_1484603488524752_1749914255_o

22 милиони денари за изградба на патишта од ИПА фондовите за Општина Студеничани

Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој (ИПА фондови), го одобри барањето на општина Студеничани за финансиска подршка во два програми и три пројекти. Одобреното барање од страна Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој (ИПА фондови), понделник е потпишано од страна на преставник на агенцијата и градоначалникот на општина Студеничани г. Азем Садики.

kryetari_Sadiki_ipa

22 milion denarë për ndërtimin e rrugëve nga IPA FONDET për Komunën e Studeniçanit

Agjencioni për mbështetje financiare në bujqësi dhe zhvillimin rural (IPA FONDE), ka miratuar kërkesën e Komunës së Studeniçanit për ndihmë finansiare në dy programe dhe tre projekte. Vendimi i miratuar nga Agjencioni për mbështetje financiare në bujqësi dhe zhvillimin rural (IPA FONDE), të hënën është nënëshkruar nga përfaqësues të Agjencionit dhe kryetarit të Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki.

11872671_1481321502186284_646183395_n

Komuna e Studeniçanit NDIHMON TETOVËN

Komuna e Studeniçanit gjatë tre ditëve të kaluarë organizoi aksion humanitarë më moton “Komuna e Studeniçanit NDIHMON TETOVËN”.

Kryetari Azem Sadiki

STUDENIÇAN: ARRITJET DHE SFIDAT E PUSHTETIT VENDOR

Kryetari Azem Sadiki[/caption]Komuna e Studenicanit, si problem më serioz të saj konsideron sferën e infrastrukturës, krahas problemeve të shumta me të cilat përballet kjo pjesë e kryeqytetit.

11793200_1006353149396446_235531353_n

Средно училиште во Студеничани, општината купува градежно земјиште

По предлог на градоначалникот на општина Студеничани г.Азем Садики, Советот на општината на 30 август 2015 година (четврток), донесе една важна одлука со општ интерес за сите жители на општината Студеничани. Општината купил земјиште со површина од 5000 м2 за потребата за изградба на средно училиште.

11793200_1006353149396446_235531353_n

Shkolla e mesme në Studeniçan, komuna siguron tokën ndërtimore

Me propozim të kryetarit të Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki, Këshilli komunal të enjten ka sjell një vendim të rëndësishëm, jetik dhe në interes të të gjithë qytetarëve të Komunës së Studeniçanit. Komuna ka blerë tokë me sipërfaqe prej 5000 m2 për nevojë të ndërtimit të shkollës së mesme.

11774823_1001484519883309_702535355_n

Fushatë ‘Verë pa zjarre’ në Komunën e Studeniçanit

Këshilli lokal për prevencë i Komunës së Studeniçanit ka mbajtur mbledhjen e saj të rradhës në të cilën është diskutuar mbi nevojat dhe problemet me të cilat po ballafaqohet këshilli, gjendja e përgjithshme e sigurisë në tëritorin e komunës së Studeniçanit (raport për vitin 2014), si dhe insistimi i aktivistëve preventues.

xhamia_atulla7

Festa e Bajramit, ndriçohet xhamia “Atulla Hoxha” në Studeniçan, pamje të mrekullueshme

Komuna e Studeniçanit me rastin e festës së Fitër Bajramit, ka vendosur ndriçim tërëisht të ri në xhaminë “Atulla Hoxha” në fshatin Studeniçan.

1723086

Kryetari Sadiki uron besimtarët islamë për Fitër Bajram

Të nderuar qytetarë të Komunës së Studeniçanit,

Kam nderin dhe privilegjin e veçantë që në emër të Komunës së Studeniçanit dhe në emrin tim, t’ua uroj Festën e bekuar të Fitër Bajramit.

11745681_505118156312794_8300344443063548560_n

Kryetari Sadiki shtroi iftar për muajin e Madhërishëm të Ramazanit

Kryetari i Komunës së Studeniçanit, Azem Sadiki mbrëmjen e së dielës në shenjë respekti për muajin e madhërishëm të Ramazanit shtroi iftar në restorant “Bella” në fshatin Batincë.

kryetari1

Kryetari Sadiki u takua me koordinatorin e TIKA-s për Evropën Jugore dhe Ballkanin, Dr.Mahmut Çevik

Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki, priti në takim drejtorin e Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ndërkombëtarë (TIKA) për Evropën Jugore dhe Ballkanin, Dr.Mahmut Çevik dhe koordinatorin e TIKA-së për Maqedoni z.Teoman Tirjaki.

studenican_rruga_1_217255883

Studeniçan, investime në përmirësimin e infrastrukturës rrugore

Asfaltimi i rrugëve në fshatin Studeniçan është realizimi i një dëshire të kamotshme për banorët e kësaj ane.

rruga07

Asfaltohet rruga numër 1 në Studeniçan

Në kuadër të mirëmbajtjes së rrugëve në Komunën e Studeniçanit, është asfaltuar tërësisht edhe rruga numër 1 në fshatin Studeniçan, e cila është edhe rruga kryesore nga qendra e fshatit deri te pjesa e epërme e fshatit ku edhe ndodhet Shkolla Filore Qendrore “Naim Frashëri”. Me këtë krahësa asaj që ju mundësohet qasje dhe lëvizje e lirë qytetarëve, po ju mdësohet një lëvizje e lirë dhe pa vështirësi edhe të punësuarve dhe nxënësve të SH.F. “Naim Frashëri”.

11144445_977715932260168_7974649333536627932_n

Kryetari Sadiki në konferencë për ndryshime klimatike në Ohër

Në Konferencën e dytë Ndërkombëtare për ndryshime kilmatike që po mbahet në Ohër në mesin e 8 komunave po merr pjesë edhe Komuna e Studeniçanit të cilën e përfaqëson kryetari z.Azem Sadiki. Krahës Komunës së Studeniçanit nga komunat shqiptare marrin pjesë edhe komuna e Tearcës dhe Bogovinës.

11229383_966658630032565_4223135164001942547_n

Studeniçan, Sh.F. “Naim Frasheri” shënoi 70 vjetorin

Shkolla Fillore “Naim Frashëri” në Komunën e Studeniçanit shënoi 70 vjetorin e themelimit të saj.

11257625_966198320078596_971776741_n

Marrëveshja bashkëpunimi midis komunës së Studeniçanit dhe Selçukut të Turqisë

Kryetari i Komunës së Studeniçanit, z.Azem Sadiki me ftesë të kryetarit të Federatës Ballkanike të Shoqatave Joqeveritare “ULUBALDEF”, Ekrem Selimler ka qëndruar për vizitë zyrtare në Izmir të Turqisë.

11267524_966197683411993_2011431709_n

Kryetari i Qyetit të Bursës Rexhep Alltepe do të ndihmon Komunën e Studeniçanit

Një delegacion i Komunusë së Studeniçanit i kryesuar nga kryetari z.Azem Sadiki në të cilin kanë marr pjesë edhe drejtori i Ndërmarrjes Komunale Publike (N.K.P) “Studeniçani”, Sami Rashidi dhe Mervet Musliovski nga Shërbimi për Bashkëpunim me Organizatat Joqeveritare pranë Komunës së Studeniçanit, prej 13 deri më 16 maj të këtij viti me ftesë të Organizatës turke “BALKANSIAD” nga Bursa ka marr pjesë në Panairin Ndërkombëtar të Ndërtimtarisë, në qytetin e Burësë në Turqi.

azem,

Shpërblehen semimaturantët më të mirë në Komunën e Studeniçanit

Në organizim të Forumit Rinor Islam – Nëndega Karshiakë dhe Komunës së Studenicanit me datë 08.05.2015 në palestrën sportive të Sh.F.Alija Avdoviq në f. Batincë u realizua me sukses manifestimi për shpalljen e semimaturantëve më të mirë në rajonin e Karshiakës nën moton “Të nxisim dijen, të investojmë për ardhmerinë.”

kryetari_itali2

Itali, Kryetari Sadiki takon Wilhelm Mathias KLOTZ për projekte konkrete

Kryetari i Komunës së Studeniçanit, z.Azem Sadiki së bashku me shefin e Sektorit të Urbanizmit, Ismet Tertovac ka qëndruar për vizitë disa ditore në Itali, me qëllim të sjelljes së investimeve italiane. “Me ftesë nga kompanija “INDIGO ENERGY-GROUP” nga Merano e Italisë, kryetari i Komunës së Studeniçanit, z.Azem Sadiki, bashkë me udhëheqësin e Sektorit të Urbanizmit, Ismet Tertovac qëndroj për vizitë disa ditore në Itali.

keshilli2

Коалицијата ДУИ – СДСМ – ПЕИ, го држат под заложниство Советот на Општина Студеничани

СОПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

На состанокот на Советот на Општина Студеничани по трет пат на 13 март 2015 година (петок), не помина точките на дневниот ред:

keshilli2

Koalicioni BDI-LSDM-PEI, mbajnë peng Këshillin Komunal të Studeniçanit

KOMUNIKATË PËR MEDIA

Në mbledhjen e Këshillit të Komunës së Studeniçanit të premten për të tretën herë nuk kalojnë pikat:

11051001_927109860654109_1087322524_n

Studenican Belediyesi’ne Türkiye’den 30 sivil toplum kuruluşu ziyaret etti

Bursa valiliğinin sivil toplum kuruluşlarından sorumlu müdürü Osman Dikmen önderliğinde Türkiye’den 30 sivil toplum örgütü, içerisinde kültür, spor yardımlaşma ve dayanışma dernek başkanları ile beraber Studenican Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette başkanların çoğunluğunun balkan kökenli olması dikkat çekiciydi.

11051001_927109860654109_1087322524_n

Komunën e Studeniçanit e vizitojnë 30 shoqata joqeveritare nga Turqia

Një delegacion prej 30 shoqatave joqeveritare nga Republika e Turqisë i udhëhequr nga Osman Dikmen – drejtor përgjegjës për shoqatat joqeveritare që funksionojnë në kuadër të qytetit të Bursës dhe kryetar të shoqatave joqeveritare, organizatave kulturore, sportive dhe asociacioneve te ndryshme shumica e të cilave drejtohen nga njerëz që janë me prejardhje nga vendbanimet tona, gjegjësishtë nga shtetet e Ballkanit kanë vizituar komunën e Studeniçanit.

kryetari-1

Rruga që lidh fshatin Pagarushë me shkollën e Koliçanit të Poshtëm me ndriçim publik

Ndërmarrja Komunale Publike (N.K.P) “Studeniçani”, pranë Komunës së Studeniçanit gjatë javës së kaluar ka përfunduar punimet e ndriçimit publik të rrugës që lidh fshatin Pagarushë dhe shkollën fillore të Koliçanit të Poshtëm.

ipardfode1

Ipard fondet dhe subvencionet në bujqësi, temë debati në Komunën e Studeniçanit

Administrata e Komunës së Studeniçanit dhe Agjencionin për nxitje dhe zhvillim bujqësor në bashkëpunim me Pro – Cert Organic në sallën e Këshillit Komunal organizoi takim informativ me qytetar për shfrytëzimin e ipard fondeve nga Bashkimi Evropian (BE) si dhe për shfrytëzimin e subvencione për kultivimin e bimëve organike.

10994755

Kryetari Sadiki bisedoi me koordinatorin e TIKA-s, Tirjaki për realizimin e projekteve në Komunën e Studeniçanit

Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki ka pritur të martën në takim koordinatorin e Agjencionit turk për bashkëpunim dhe koordinim “TIKA” për Maqedoni, z.Teoman Tirjaki dhe bashkëpuntorët e tij.

kryetari-ambasadoriturk2

Kryetari Sadiki takoi ambasadorin e Turqisë, Sholendil

Në ambasadën e Republikës së Turqisë në Shkup, ambasadori z.Omyr Sholendil priti në takim kryetarin e Komunës së Studeniçanit, z.Azem Sadiki.

3

K.M. “Studeniçani”, në përgatitje dimërore në malin Kitkë

Klubi i Mundjes (K.M) “Studeniçani”, gjatë javës së kaluar pesë ditë ka kryer përgatitjet dimërore në malin Kitkë të Shkupit, më saktësiht në Hotel “Prince”.

132450253

Rrugë e re për këmbësorë në Batincë

Komuna e Studeniçanit në bashkëpunim me Ndërmarrjen publike për rrugë shtetërore dhe qytetin e Shkupit të premten (2 janar 2015), kanë lëshuar në përdorim fazën e dytë të rrugicës së këmbësorëve në fshatin Batincë në gjatësi prej 1.500 dhe gjërësi prej 1,5 metra në të cilën janë vendosur 54 kandelabër në lartësi prej tetë metrash dhe drita me fuqi prej 150 vatësh. Shtrihet nga udhëkryqin me rrgën për në Draçevë në drejtim të manastirit të Markos dhe kushton 11 milionë denarë, mjete të siguruara nga huaja nga Banka Botërore.

aaa

Komuna e Studeniçanit, shumica e rrugëve të kalueshme

Kabineti i kryetarit të Komunës së Studeniçanit dhe Ndërmarrja Komunale Publike (N.K.P), ‘Studeniçani’ njoftojnë qytetarët se pandërprerë vijon aksioni për pastrimin e rrugëve në të gjitha fshatrat e saj.

azzz

Kryetari Sadiki shpalosë projektet e realizuara

Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki ka qenë i ftuar në studion e emisionit ‘’Zgjohu me ne’’ në TVM2 në të cilin ka folur për projektet e realizuara deri më tani dhe projektet që janë në realizim e sipër.

gjaku2

Administrata komunale e Studeniçanit, dhuroi gjak

Organizata “Kryqi i Kuq” i Maqedonisë dhe Instituti për mjekësi transfuzive në bashkëpunim me Komunën e Studeniçanit gjatë ditës së hënë organizuan një aksion për dhurim vullnetar të gjakut.

Studenicani 1

Në 2015, do zgjidhet problemi i ujit të pijshëm për pjesën e epërme të fshatit Studeniçan

Mungesa e ujit të pijshëm për pjesën e epërme të fshatit Studeniçan është bërë problem i kamotshëm.

rruga1

Në Studeniçan përurohet rruga e asfaltuar nga Komuna e Studeniçanit dhe ambasada Zvicrane

Si rezultat i punës një vjeçare në kuadër të programit “Forume në Bashkësi”, projekt ky i përbashkët i Komunës së Studeniçanit dhe Agjencionit Zvicran për Zhvillim Ndërkombëtar (SDC), të premten në fshatin Studeniçan u bë përurimi dhe lëshimi në përdorim i ndërtimit dhe asfaltimit të rrugës numër 2., me gjatësi prej 1 km dhe vlera e projektit arrinë vlerën prej 7 milionë e 600 mijë denarë.

komunaforum4

“Forumi Buxhetor” në komunën e Studeniçan shqyrtoi 4 programe buxhetore

Buxheti i shpenzimeve prej katër programeve buxhetore ishte tema e sesionit të tretë nga ‘Forumi buxhetor’ në Komunën e Studeniçanit, që u mbajt më 1 dhjetor, në prani të 80 banorëve të komunës së Studeniçanit.

Komuna

Kryetari Sadiki: 28 Nëntori frymëzimi për ecjen tonë të përbashkët drejt aspiratave legjitime

Të nderuar bashkëkombës,

Më 28 nëntor, para më shumë se një shekulli, burrat më të ndritur të kombit tonë e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar.

Urimi

Kryetari Sadiki uron Ditën e Alfabetit Shqip

Kryetari i Komunes së Studeniçanit z.Azem Sadiki ua uron të gjith shqiptarëve festën e 22 nëntorit, Ditën e Alfabetit të Gjuhës Shqipe.

Komuna e Studeniçanit, buxhetin për vitin 2015 do ta bëjë bashkë me qytetarët

forumi0Në kuadër të programit ‘Forume në Bashkësi’ të mërkurën në fshatin Studeniçan të Komunës së Studeniçanit u mbajt sesioni i parë për realizimin e forumit buxhetor për vitin 2015.

K.M. ‘Studeniçani” me përkrahje të madhe nga Turqia

10393933Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki, së bashku me trejnerin e Klubit të Mundjes (K.M) “Studeniçani”, z.Bejtulla Alimin kanë takuar kryetarin e gjashtë klubeve të mundjes nga Bursa e Turqisë z.Xhemal Sabanxhi .

Fati Iseni dhe tajfa ‘integriste’ ti kthejnë komunës dokumetet e vjedhura nga arkivi

KOmuna11Ish-kryetari i Komunës së Studeniçanit Fati Iseni dhe tajfa e tij ‘integriste’ kanë thyer rekordin e dëmve që kanë shkaktuar mbi kurizin e qytetarëve të komunës së Studeniçanit. Duke mënjanuar çdo ditë nga një problem të shkaktuar nga këto zollumqar po del si kërpudha pas shiut një tjetër problem.

Batincë: Një klasë me 40 nxënës, Abdilaqimi komunikon maqedonisht

Abdilaqim-Arsyetim01Në Shkollën Fillore “Alija Avdoviq” të fshatit Batincë, Komuna e Studeniçanit në vitin shkollor 2014/15 në klasën e parë janë regjistruar gjithsej 118 nxënës që e ndjekin mësimin në gjuhën shqipe dhe 26 nxënës që e nxjekin mësimin në gjuhën maqedonase (nacionaliteti boshnjak).

Komuna e Studeniçanit edhe në vitin 2015 pjesë e programit “Forume në Bashkësi” të ambasadës Zvicrane

forumiGjithsej 10 komuna do të realizojnë forume buxhetore gjatë periudhës së viteve 2014/2015, në kuadër të programit “Forume në bashkësinë”, që do të mbahen në pajtim me terminët për krijimin e buxheteve të secilës komunës ndaras.

Mesazhi i kryetarit Azem Sadiki për Festën e Kurban Bajramit: Uroj që të mbretërojë mirëqenia dhe paqja mbarënjerëzore

10721458Kam nderin dhe kënaqësinë që në emër të komunës së Studeniçanit, organeve që dalin prej saj si dhe në emrin tim personal, të gjithë besimtarëve të konfesionit islam t’ia uroj festën e Kurban Bajramit.

Fati Iseni, t’ia kthejë ekskavatorin dhe kamionin komunës së Studeniçanit

kamioniKomuna e Studeniçanit ka ngritur padi penale në Prokurorin Publike kundër ish-kryetarit të komunës Fati Iseni për keqperdorim të detyrës zyrtare.

Përurohen disa rrugë në Batincë të Komunës së Studeniçanit

azem01Komuna e Studeniçanit të shtunën në mënyrë solemne ka përuruar dhe lëshuar në përdorim disa rrugë lokale në fshatin Batincë, projekte këto të cilët kanë gjetur mbështetjen financiare edhe të Ndërmarrjes për menaxhim me mbeturian “Drislla” dhe qytetit të Shkupit.

200 çanta me mjete shkollore për nxënësit e SH.F. “Naim Frashëri”

cantat5Organizata Humanitare “Kalliri i Mirësisë” në bashkëpunim me Komunën e Studeniçanit për nxënësit me nevojë të SH.F.Q. “Naim Frashëri” në fshatin Studeniçan dhe Moranë ka shpërndarë 200 çanta me mjetet e duhura edukativo-arsimore.

Kryetari Sadiki uron arsimtarët dhe nxënësit

10505499_Kam nderin dhe kënaqësinë që në emrin tim personal, të administratës komunale dhe në emër të qytetarëve të komunës së Studeniçanit të gjithë nxënësve t’ua uroj fillimin e vitit të ri shkollor 2014/2015.

Batincë, asfaltohet rruga nga qendra e fshatit deri te hyrja e SH.F.”Alija Avdoviq”

ballina-aKrahës asfaltimit të disa rrugëve kryesore në fshatin Batincë, Komuna e Studeniçanit në prag të fillim vitit shkollor ka bërë edhe asfaltimin edhe të një rruge nga qendra e fshatit Batincë deri në hyrje të Shkollës Fillore “Alija Avdoviq”.

SKANDALË/Komuna e Studeniçanit: Pushohet nga puna administratorja, falsifikojë dokumente me urdhër të Fati Isenit

press-kryetariNë Komunën e Studeniçanit këtyre ditëve ka ndodhur një skandalë ekonomik i cili është evituar me kohë pa bërë asnjë dëm mbi buxhetin e komunës (parat e qytetarëve) dhe mbi personalitetin e drejtuesëve aktuale të komunës.

Kryetari Sadiki uron qytetarët për Fitër Bajramin

10505499_Të nderuar motra dhe vëllezër besimtarë, pas muajit të shenjtë të Ramazanit, si muaj i sakrificës për hirë të Zotit të Madhërishëm, mëshirës, solidariteit dhe paqes, mes besimtarëve, ja po vijnë edhe ditët e Fitër Bajramit.

Пуштени во употреба новата пешачка патека и осветлување во село Батинци

azem1Нова пешачка патека и осветлување со 79 канделабри во должина од над 2 километри, како и нова сообраќајна сигнализација во должина од 10 километри, добија жителите на село Батиници.

Sadiki dhe Trajanovski inspektojnë punimet në rrugën Batincë

batinca0201Asfaltimi i rrugëve lokale në fshatin Batincë të Komunës së Studeniçanit është në fazën përfundimtare, për të përcjell ecurin e zhvillimeve të punimeve në ndërtimin dhe asfaltimin e këtyre rrugëve të hënën në Batincë qëndroi kryetari i Qytetit të Shkupit Koce Trajanovski, Drejtori i Ndërmarrjes për deponimin e mbeturinave “Drislla”, Goran Angellov dhe Drejtori i Ndërmarrjes Publike “Rrugë dhe rrugica” – Shkup Sinisha Ivanovski.

Batincë, përurohet ndriçimi i rrugës dhe i shtegut për këmbësorë

kryetari1-batincarrugaKomuna e Studeniçanit në bashkëpunim me Ndërmarrjen publike për rrugë shtetërore dhe qytetin e Shkupit në rrugën kryesore në fshatin Batincë vendosi ndriçim të ri në gjatësi prej 2,2 kilometrash dhe ndërtoi shteg këmbësorësh.

Kryetari Sadiki priti në takim ambasadorin amerikan, Paul Wohlers

kryetariwolers4Gjatë ditës së enjte në Komunën e Studeniçanit për një vizitë zyrtare qëndroi ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) në Shkup z.Paul D. Wohlers. Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki gjatë takimin me ambasadorin amerikan e ka njoftuar atë për raportet e komunës me pushtetin qendror, bashkëpunimin me organizatat ndërkombëtare si dhe për problemet me të cilat ballafaqohet komuna.

Почна асфалтирањто на патот Лубош-Батинци

rrugaballin1-300x223Општина Студеничани во согласност со предходниот договор со Јавното Претпријатие “Дрисла”-Скопје го означи почетокот на работите за изградба и асфалтирање на локалниот пат во село Батинци

Filloi asfaltimi i rrugës Lubosh- Batincë

rrugaballin1Komuna e Studeniçanit të mërkurën konform marrëveshjes paraprake me Ndërmarrjen për deponimin e mbeturinave “Drislla” ka përuruar fillimin e punimeve për ndërtimin dhe asfaltimin e rrugës lokale në fshatin Batincë.

F T E S Ë: Iftarë me moton “Vllezëria nuk njeh kufi”

komuna_bajrampshaF T E S Ë

Komuna e Bajram Pashës nga Istanbulli, për qytetarët e Komunës së Studeniçanit organizon iftarë me moton “Vllezëria nuk njeh kufi”.

FRI dhe Komuna e Studeniçanit shtruan iftar për muajin e Madhërishëm të Ramazanit

Azem Sadiki, kryetar i Komunës së Studeniçanit

Azem Sadiki, kryetar i Komunës së Studeniçanit

Forumi Rinor Islam (FRI)- nëndega Karshiakë në bashkëpunim me Komunën e Studeniçanit me rastin e muajt të madhërushëm të Ramazanit të martën në restorant “Karshiaka” në Studeniçan kanë shtruar një iftar të përbashkët.

Rruga Lubosh- Batincë së shpejti do të asfaltohet

kryetari1Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki gjatë ditë së mërkurë ka realizuar një takim pune me drejtorin e Ndërmarrjes për deponimin e mbeturinave “Drislla” – Batincë z.Goran Angellov.

Патот Лубош-Батици наскоро ќе се асфалтира

kryetari1Градоначалникот на општина Студеничани г.Азем Садики реализираше една работна средба со директорот на Јавното Претпријатие за отстранување на отпадот “Дрисла” Батинци г.Горан Ангелов.

Studeniçan, përurohet fillimi i punimve të rrugës numër dy

studenican1Komuna e Studeniçanit të premten ka përuruar fillimin e punimeve për ndërtimin dhe asfaltimin e rrugës numër 2 në fshatin Studeniçan. Gjatë përurimit të fillimit të punimeve të kësaj rruge ka qenë prezent edhe kryetari Azem Sadiki i cili ka kujtuar se me këtë akt po përmbushin edhe një nga premtimet tona para qytetarëve.

Debat publik për strategjinë komunale mbi ndryshimet klimatike

51Më 28 Maj 2014 banorët e Komunës së Studeniçanit patën mundësi të njihen dhe të japin mendimet e tyre në lidhje me propozim strategjinë për ballafaqim me ndryshimet klimatike në Komunën e Studeniçanit.

Debat publik për strategjinë komunale mbi ndryshimet klimatike

studenicaniTë mërkurën (28 maj 2014), ora 13:00 në lokalet e restorantit “FORTIS” në Studeniçan do të mbahet takim informativ me qytetarët e Komunës së Studeniçanit mbi projektin “STRATEGJIA KOMUNALE PËR NDRYSHIMET KLIMATIKE”.

Ky projekt zbatohet Millieukontakt Maqedoni në partneritet me Komunën e Studeniçanit dhe mbështetjen financiare nga Agjencia Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar ‘USAID’.

Shërbimi për informim

Kryetari Sadiki semimaturantëve të Studeniçanit: Rruga e së ardhmës është dija

Semimaturantet-Karshiake-3Kryetari i Komunës së Studeniçanit Azem Sadiki të enjten ka marrë pjesë në ceremonin e shpalljes së semimaturantëve më të mirë të shkollave fillore të Komunës së Studeniçanit.

Autobusi informativ i BE-së qendroi në Komunën e Studeniçanit

eu7Autobusi i Bashkimit Evropian (BE), si pjesë e fushatës informative “BE-ja nga afër” të martën ka vizituar Komunën e Studeniçanit.

Komuna e Studeniçanit edhe me shërbime kadastrale

0Krahës shumë përpjekjve të Komunës së Studeniçanit dhe kryetarit z.Azem Sadiki që tju mundësohet qytetarëve një shërbim më cilësor dhe më transparant komunal është edhe nënëshkrimi i kontratës midis Komunës së Studeniçanit dhe Agjencisë për Kadastër dhe Patundshmëri.

Studeniçan, përmisohet rrjeti ujsjellësit

ujsjellesi1Komuna e Studeniçanit gjatë ditës së martë ka filluar në fshatin Studeniçan punimet për vazhdimin e ndërtimit të rrjetit të ujsjellësit me qëllim të përmirësimit të kushteve për ujë të pijshëm.

Kryetari Sadiki takim pune me Ambasadorin Zvicran Lazzarotto

rsz_kryetari_ambasadoriKryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki ka marrë pjesë në një debat publik të organizuar nga Ambasada Zvicrane në Shkup mbi Programin Forume në Bashkësi projekti ky i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) i cili nxit projekte lokale nëpër komuna dhe bashkë-participon në projekte me 50 për qind nga vlera e projektit.

Kryetari Sadiki uron kryetarin e Bursës Rexhep Alltepe për fitoren e zgjedhjeve

Kryetari_Turqi6Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki i ka dërguar një telegram urimi kryetarit të Qytetit të Bursës z.Rexhep Alltepe, me rastin e fitores në zgjedhjet e lokale të 30 marsit.

Kryetari Sadiki: Kontributi i mësimdhënësve nuk duhet harruar

studenican1Për nderë të 7 Marsit, Ditës së Mësuesit, në të gjitha shkollat fillore të Komunës së Studeniçanit janë organizuar programe kulturoro artsitike nga nxënësit e këtyre shkollave në të cilin morën pjesë veteranët e arsimit, mësimdhënës, pedagogë, drejtorë shkollash si dhe kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki.

Trotuar dhe ndriçim rrugor në Batincë, Kryetari Sadiki: Zgjidhet edhe një problem për komunën tonë

kryetari4Rruga kryesore nga fshati Draçevë deri në Markovo Sushica e cila kalon nëpërmjet fshatit Batincë të Komunës së Studeniçanit do të ketë edhe trotuar i cili do të jetë i ndriçuar.

Për të shenuar fillimin e punimeve të këtij projekti kapital për banorët e fshatit Batincë të enjten në mënyrë solemne kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki dhe ai i Qytetit të Shkupit z.Koce Trajanovski përuruan fillimin e punimeve të këtij projekti.

Kultivuesit e duhanit protestojnë, Komuna e Studeniçanit: Ministria të marr masa

ST01Kultivuesit e duhanit në Komunën e Studeniçanit të revoltuar nga mos respektimi i marrëveshjeve paraprak të firmave që janë të autorizuara të bëjnë blerjen e duahanit në teritorin e Komunës së Studeniçanit si dhe me vlerësimin jo adekuat të duhanit nga ana e këtyre kompanive zërin e tyre për këtë padrejtësi e kanë ngritur me një kërkesë me shkrim drejtuar Komunës së Studeniçanit.

Shpërndahen 400 pako me veshmbathje për nxënësit në Komunën e Studeniçanit

ndihma3Organizata Humanitare “Kalliri i Mirësisë” në bashkëpunim me Komunën e Studeniçanit kanë filluar të mërkurën aksionin humanitar për shpërndarjen e pakove humanitare në veshmbathje për 400 nxënës të shkollave fillore.

Do të gazifikohet edhe Komuna e Studeniçanit

01Starton projekti për gazifikimin e rajonit të Shkupit, me të cilin do të përfshihen 17 komuna, në mesin e të cilave edhe Komuna e Studeniçanit.

Legalizimet, Komuna e Studeniçanit qytetarët të kompletojnë dokumentacionin e duhur

KOmuna1Komuna e Studeniçanit i ka kushtuar vëmendje dhe rëndësi të madhe procesit të legalizimit të objekteve të banimit dhe objekteve tjera.

Koliçan i Poshtëm, shkolla “Kemal Ataturk” me nxemje qendrore

kryetari_kolicanKryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki gjatë ditës së premte ka qëndruar në fshatin Koliçan i Poshtëm, ku së bashku me drejtorin e Shkollës Fillore “Kemal Ataturk” z.Asim Dail kanë ndjekur nga afër punimet e ndërtimit të nxemjes qendrore në shkollën e këtij fshati.

Themelohet Klubi i mundjes “Studeniçani”

klubi1Pas një ndërprerje prej disa vitëshe të funksionimit të Klubit të Mundjes në Komunën e Studeniçanit, fillon përsëri nga e para me punë.

N.K.P-“Studeniçan”, zgjeron aktivitetin dhe në fshatin Batincë

sami1Ndërmarrja Komunale Publike (NKP) – “Studeniçan”, pranë Komunës së Studeniçanit ka zgjeruar aktivitetin e saj edhe në fshatin Batincë.

Programi “Forume në Bashkësinë”, qytetarët zgjodhën asfaltimin e rrugës nr.2 në Studeniçan

forumi3Sesioni i pestë i projekt-forumit “Forume në Bashkësinë”, në Komunën e Studeniçanit u mbajtë gjatë ditës së mërkurë në restoran ‘Gurri’ në fshatin Studeniçan, ku banorët e komunës së Studeniçanit zgjodhën projektin parësorë në kuadër të programit “Forume në Bashkësinë”.

Intervista e kryetarit Azem Sadiki për portalin Kurir-Shqip (Video)

azem-sadiku-500Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki në një intervistë për portalin KURIR redaksia në gjuhën shqipe ka folur për të arritura e deritanishme si dhe për projektet, planet dhe aktivitetet e komunës së Studenianit për vitin 2014.

Komuna e Studeniçanit, miratohet buxheti për vitin 2014

keshilli1Këshilli i Komunës së Studeniçanit me 8 voto pro, 2 kundër dhe 2 të përmbajtur të martën votoi Buxhetin e Komunës për vitin 2014.

Sadiki: Shumë punë dhe sfida na presin në 2014

azem2Kryetari i Komunës së Studeniçanit me rastin e fundvitit ka shtruar një drekë për të punësuarit në administratën komunale, Antarët e Këshillit të Komunës, drejtorët e shkollave fillore, përfaqësuesit e stacionit Policorë dhe bashkëpunëtorët e Komunës së Studeniçanit.
Ai me këtë rast ka faleminderuar të gjithë për punën e bërë gjatë vitit të 2013 dhe i ka inkurajuar që me të njejtin intezitet të vazhdohet edhe në vitin 2014.

Familje pa strehë Komuna e Studeniçanit ndihmon në strehimin e tyre

keshilli3Këshilli i Komunës së Studeniçanit gjatë ditës së martë ka shqyrtuar kërkesën e Organizatës Humanitare “Kalliri i Mirësis”, që një familje të pastreh nga rrethi i Shkupit (Malësia e karshiakës) ti ndahet një hapësirë (tokë ndërtimore), për ndërtimin e një shtëpie për banim.

Shkolla fillore në Koliçan të Epërm me dyer dhe dritare të reja

kalliriFalë angazhimit të Komunës së Studeniçanit dhe bashkëpunimit të sukseshëm me sektorin joqeveritar për shkollën fillore të Koliçanit të Epërm u siguruan dritare të reja.

Pastrohet shtrati i lumit Kërnjevë në Studeniçan

DSC_0619Komuna e Studeniçanit ka angazhuar Firmën “Tes inzhinjering” nga fshati Batincë për të pastruar shtratin e lumit Kërnjevë në fshatin Studeniçan.

Kryetari Sadiki takoi përfaqësuesit e Qendrës Kulturore Turke “Yunus Emre”

a2Kryetari i Komunës së Studeniçanit z. Azem Sadiki në prag të 21 dhjetorit Ditës së mësimit të gjuhës turke të enjten priti në kabinetin e tij një delegacion nga Qendra Kulturore Turke “Jonus Emre” nga Shkupi të udhëhequr nga znj.Elif Oxhalmish dhe znj.Melahat Ali.

Kryetari Sadiki në aksion të dhurimit të gjakut në Studeniçan

azem2Organizata e Kryqit të Kuq në Shkup në bashkëpunim me Komunën e Studeniçanit ditën e martën organizuan një aksion për dhurim vullnetar të gjakut.

Marrëveshje për bashkëpunim mes Komunës së Studeniçanit dhe Komunës Njirmegjesh nga Hungaria

kretari_sadiki5Komuna e Studeniçanit dhe Komuna hungareze Njirmgjesh të hënën nënshkruan marrëveshje për marrdhënie miqësore dhe bashkëpunim të ndersjell.

Kryetari Sadiki uron për 28 Nëntorin: Frymëzimi për ecjen tonë të përbashkët drejt aspiratave legjitime

azem-sadikiTë nderuar bashkëkombës,

Më 28 nëntor, para më shumë se një shekulli, burrat më të ndritur të kombit tonë e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar.

Kryetari Sadiki uron Ditën e Alfabetit Shqip

1459662Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki, uron të gjith shqiptarët e në veçanti qytetarët e Komunës së Studeniçanit festën e Alfabetit të Gjuhës Shqipe.

“Forume në Bashkësi” në Studeniçan, prezantohen 4 propozim-projekte

Studenicani_IV_-_1_-_WEBGjithsej katër propozim-projekte u diskutuan dhe prezantuan në sesionin e katërt të Forumit në Bashkësi në Komunën e Studeniçanit, që u mbajt më 8 nëntor, në prani të 80 banorëve të komunës në fshatin Batincë.

Azem Sadiki: Shqetëson qytetarët prania e madhe e policisë në Studeniçan

a.sadiki-300x215
Pas aksionit të Drejtorisë së të Hyrave Publike (DHP) dhe policisë në lokalet afariste në Studeniçan të Shkupit është deklaruar edhe kreu i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki.

Intervista e kryetarit të Komunës së Studeniçanit z. Azem Sadiki për RepublikaTV

azemKryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki në një intervistë për portalin Republika edicioni në gjuhën shqipe ka folur për projketet të cilat po realizohen në këtë komunë dhe planet e tij për të ardhmen, për të ndërtuar një Komunë me kushte me cilësore për qytetarët e saj.

Gjimnazistëve të Vërtekicës dhe Pagarushës ju sigurohet transport publik

kkkDrejtori i Ndërmarrjes Publike Komunale (NPK) “Studeniçani” pranë Komunës së Studeniçanit z.Sami Rushidi të mërkurën ka përuruar edhe zyrtarishtë fillimin e transportit të organizuar për nxënësit e shkollave të mesme të fshatrave Vërtekicë dhe Pagarushë.

Kryetari Sadiki uron besimtarët musliman për festën e Kurban Bajramit

a.sadikiMe rastin e festës së Kurban Bajramit, Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki, uroi qytetarët e Komunës së Studeniçanit.

Aksioni “Maqedonia pa mbeturina“, u realizua edhe në Komunën e Studeniçanit

Komuna_Sedat1Komuna e Studeniçanit, iu bashkua aksionit nacional “Maqedonia pa mbeturina“, për pastrim të mbeturinave nga hapësirat e palejuara.

Kryetari Sadiki takoi drejtorin e Kompanisë ‘Sutash’-Maqedoni z. Ali Musfik Sozer

sozer1Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki ka pritur në kabinetin e tij të premten Drejtorin e Kompanisë turke ‘Sutash’ për Maqedoni z.Ali Musfik Sozer.

Revizion në Komunën e Studeniçanit: Fati Iseni e shfrytëzojë atë si pronë private

KOmuna1Komuna e Studeniçanit i ka bërë revizon të pavarur llogarisë përfundimtare të Buxhetit dhe organit të Komunës për periudhën 1 janar 2011 deri 31 mars 2013, nga i cili janë hasur shumë parregullësi.

Deklarata e kryetarit Sadiki për gazetën “Zaman” të Turqisë

zaman01Vizita e fundit e kryetarit të Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki në Turqi ka zgjuar interesin edhe të mediave në gjuhën turke. Kështu që një nga gazetat më serioze dhe më me peshë në Turqi “Zaman”, në artikullin me titull: “Bursa për botën një mesazh i unitetit”, ka cituar edhe deklaratën e kryetarit Sadiki, në të cilën ai e ka cilësuar sistemin e pushtetit lokal në Turqi si një shembull dhe model për Maqedonin.

Cvetova me rrugë të re

cvetov5Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki i shoqëruar nga stafi i tij ka qëndruar të premten në fshatinë Cvetovë të kësaj komune për të përuruar fillimin e punimeve për hapjen e rrugës së re.

Komuna e Studeniçanit në takimin për rrjetëzim në Strugë

takimiRreth 80 përfaqësues të vetëqeverisjes lokale, sektorit joqeveritar, bashkësisë afariste, ndërmarrjeve publike dhe palëve tjera të prekura prej 10 komunave, në kuadër të programit “Forume në bashkësinë”, morën pjesë në takimin për rrjetëzim që u mbajt më 13 dhe 14 shtator, në hotelin “Drim” në Strugë.

Kryetari Sadiki në Turqi për të sjellë investitorë në Komunën e Studeniçanit

Kryetari_Turqi1Një delegacion nga Komuna e Studeniçanit i udhëhequr nga kryetari z.Azem Sadiki, Kryetari i Këshillit Komunal z.Qenan Imeri dhe Mervet Musliovski ka qëndruar për vizitë pesë ditore në Republikën e Turqisë.

Moranë, u mbajt sesioni i tretë i projektit “Forume në bashkësi”‏

m7Sesioni i tretë i Projektit “Forume në Bashkësi” në Komunën e Studeniçanit të mërkurën u mbajtë në fshatin Moranë.

Studeniçan, aksion për pastrimin e kanaleve

a10Ndërmarrja Komunale Publike (N.K.P) “Studeniçani” pranë Komunës së Studeniçanit ka përfunduar me sukses aksionin për pastrimin e varrezave në fshatin Moranë dhe kanaleve në fshatin Studeniçan.

Kontinjer 6 tonësh për firma dhe fabrika

kontinjerMe kërkesë të Komunës së Studeniçanit, Ndërmarrja Publike “Drislla” – Shkup ka ndarë disa kontinjer 6 tonësh për Ndërmarrjen Komunale Publike (N.K.P) “Studeniçani”, e cila të njejtit menjëherë i ka shpërndarë nëpër oborret e disa firmave dhe fabrikave që gravitojnë në Komunën e Studeniçanit.

Fati Iseni ndërtoi shkollë me kartona në Ellovë, kerkojmë ekspertizë gjyqësore

ellova3Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki me kërkesë të prindërve të fshatit Ellovë, ka vizituar shkollën fillore të këtij fshatit, pasiqë prindërit paralajmëruan se do të organizojnë bojkot të mësimit.

Studeniçan, përmisohet rrjeti ujsjellësit, investohen 3.600.000,00 denarë nga Buxheti Komunës

ujsjellesi3Komuna e Studeniçanit të martën në fshatin Studeniçan ka filluar punimet për vazhdimin e projektit të ujsjellësit për dy pjesët e epërme të këtij fshati.

Salla e Këshillit Komunal me pamje të re

salla1Komuna e Studeniçanit krahës projekteve të shumta që po realizon për të përmisuar kushtet infrastrukturore për qytetarët e saj ka realizuar edhe një mori aktivitetesh brenda vetë Komunës duke sjellur rregulla të reja pune me qëllim që të krijohet një administrat më komunikative dhe më cilësore.

Kryetari Sadiki uron arsimtarët dhe nxënësit, Suksesi t’ju përcjellë edhe këtë vit shkollor

3Me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor 2013/2014 kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki ka uruar të gjithë arsimtarët dhe nxënësit e shkollave fillore të kësaj komune për një vit të mbarë shkollor duke ju uruar punë të mbarë dhe suksese.

Kryetari Sadiki i kënaqur nga puna e N.K.P ‘Studeniçani’, mirënjohje për z. Sadulla Xhanbek

Sad-amir1Pas emërimit për ushtrues të detyrës drejtor i Ndërmarrjes Komunale Publike (N.K.P) ‘Studeniçani’ z. Sami Rushidi nga ana e kryetarit të Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki, nga kabineti I kryetarit në vazhdimsi është përcjellë puna e kësaj ndërmarrje me qëllim që qytetarët të jenë sa më të kënaqur me shërbimet që ofron kjo ndërmarrje komunale.

Pastrohen varrezat muslimane në fshatin Moranë

varreza_morran3Punëtorët e Ndërrmarjes Komunale Publike (N.P.K) ‘Studeniçani’ – Komuna e Studeniçanit gjatë këtyre ditëve janë duke i pastruar varrezat muslimane në fshatin Moranë.

Kreu i Studeniçanit bashkë me banorët për të ndaluar përhapjen e zjarrit në Osinçan dhe Mallçishtë

zjarri3Zonën malore midis fshatrave Osinçan dhe Mallçishtë të Komunës së Studeniçanit nga dita e diel e ka kapluar zjarri. Nga Komuna e Studeniçanit thonë se është bërë gjithçka që të intervenohet në teren në mënyrë toksore por për shkak se nuk ka qasje deri te zjarri midis dy fshtarave është kërkuar nga Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim që të intervenohet në mënyrë ajrore.

Sadiki kërkon zgjidhje për të meremetuar shkollat në Koliçan të epërm dhe Cvetovë

Takim_Sadiki_Ojq1Kryetari i Organizatës “Kalliri i Mirësis” z.ri Rufat Sherifi dhe sekretari Zija Abdi, bashkë me përfaqësuesit e Shoqatës humanitare “Human appeal” nga Manchester United Kingdom – Fatima Katergi dhe Adeel Ahmad, gjate ditës së hënë realizuan një takim me kryetarin e Komunës së Studeniçanit z.ri Azem Sadiki.

Shkolla fillore e Batincës nga shtatori me pamje të re

shkolla-Batince4Pas evidentimit nga Komuna e Studeniçanit se në Shkollën Fillore “Alija Avdoviq” në fshatin Batincë infrastruktura dhe gjendja është e mjerueshme për 1238 nxënësit e kësaj shkolle është filluar menjëherë me punë që të përmirsohet kjo gjendje.

Batincë, fillon asfaltimi i rrugës Lubosh- Batincë

Në mënyrë solemne të enjten kreu i Komunës së Studeniçanit z. Azem b3Sadiki përuroi fillimin e punimeve për asfaltimin e rrugës nga fshati Lubosh deri në qendër të fshatit Batincë. Kjo rrugë është me gjatësi prej 1 km, ndërsa mjetet për asfaltimin e saj janë siguruar nga buxheti i Komunës së Studeniçanit.

STUDENIÇANI josh investitorët me kushtet që ofron

AzemSadiki_interQë të ketë investime, së pari do të duhet që të formohet një ekip profesional në kuadër të Komunës së Studeniçanit, sepse pa këtë nuk do të ketë sukses në këtë rrafsh. Në nivel të komunës janë duke u bërë përpjekje që punonjës të administratës të trajnohen në kurse të ndryshme, për t’u pajisur me kulturën e komunikimit me qytetarët. Të gjitha shërbimet për qytetarët do t’i bëjmë në mënyrë profesionale dhe të shpejtë. Tërë aktiviteti në kuadër të komunës do të jetë transparent, shprehet kryetari i komunës së Studeniçanit, Azem Sadiki, në një intervistë për revistën mujore “Zaman” edicioni në gjuhën shqipe.

Filloi ndërtimi i kanalizimit në fshatin Moranë

Morane1

Komuna e Studniçanit ka filluar të martën punimet e ndërtimit të rrjetit fekal të kanalizimit në fshatin Moranë.

Komuna thelon bashkëpunimin me biznesin privat

1001092Kryetari i Komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki i shoqëruar nga drejtoi i ri Ndërmarrjes Komunale Publike Studeniçani z.Sami Rushidi realizuan një takim me drejtorin gjeneral të Ndërmarrjes ‘Fructal Mak’ në fsh.Moranë z.Zoran Gjuriç.

Batincë, Shkolla fillore së shpejti do renovohet (foto)

batince1Kryetari i Komunës së Studeniçanit Azem Sadiki të hënën vizitoi Shkollën Fillore “Alija Avdoviq”, në fshatin Batincë. Gjatë vizitës së tij Sadiki është njoftuar me gjendjen momentale në këtë shkollë nga drejtori i ri i kësaj shkolle Mamer Kovaçi.

Kryetari Sadiki shtroi iftar për muajin e Madhërishëm të Ramazanit

iftari1Kryetari i Komunës së Studeniçanit, Azem Sadiki, të dielen në restorantin “Aktuell” në Batincë shtroi Iftar me rastin e muajit të Madhërueshëm të Ramazanit.

N.K.P “Studeniçani”: Aksioni ‘Kontinjer për çdo shitore’ vazhdojë në fshatin Studeniçan

1.4-300x224Ndërmarrja Publike Komunale (N.P.K) ,,Studeniçan”, ka vazhduar gjatë ditës së mërkurë aksionin ‘Kontinjer për çdo shitore’ në fshatin Studeniçan.

N.K.P “Studeniçani”: ‘Kontinjer për çdo shitore’ në fshatin Moranë

041-300x224Në Komunën e Studeniçanit me grumbullimin dhe menaxhimin me deponin e mbeturinave në fshatin Moranë merret Ndërmarrja Publike Komunale (N.P.K) ,,Studeniçani”.

FRI dhe Komuna e Studeniçanit shtruan iftar të përbashkët

3655Mbrëmjen e së hënës  Forumi Rinor Islam (FRI) në bashkëpunim me Komunën e Studeniçanit shtroi një iftar në restoran “Guri” në fshatin Studeniçan.

Punëtorët e N.K.P – ‘Studeniçani’ me uniforma të reja pune

1012703Punëtorët e Ndërmarrjes Komunale Publike (NKP) ‘Studeniçani’, janë paisur me uniforma të reja pune.

N.P “Drislla” – Shkup thellon bashkëpunimin me komunën e Studeniçanit

611989275499504-300x225Domenico Ferazzoli – Kryetari i Bordit të drejtorëve të Kompanisë për deponimin e mbeturinave komunale “Drislla doo” me seli në fshatin Batincë të Komunës së Studeniçanit, drejtori ekzekutiv i kësaj kompanie Goran Angellov, Bllazhe Ignjatovski – anëtar i bordit dhe përfaqësues të kësaj kompanie mbrëmjen e së mërkurës kanë realizuar një takim me kryetarin e komunës së Studeniçanit z.Azem Sadiki dhe kryetarin e Këshillit Komunal z.Qenan Imeri.

NKP “STUDENIÇAN”: Aksion për pastrimin e varrezave në Studeniçan (Foto)

varret2Punëtorët e Ndërmarjes Komunale Publike “Studeniçan”, me urdhër të kryetarit të Komunës së Studeniçanit  z.Azem Sadiki dhe u.d drejtor i NKP” Studeniçam” Sami Rushiti kanë përfunduar me sukses aksionin për pastrimin e varrezave në fshatin Studeniçan.

Bordi drejtues i BNJVL-së inicoi reaktivizim të një numri të madh kërkesash të autoriteteve lokale

DSC052242Bordi drejtues i BNJVL-së, më 11 qershor të vitit 2013, në hapësirat e BNJVL-së e mbajti seancën e dytë. Kryetarët e pranishëm në fillimin e seancës sollën vendim me të cilin e autorizuan kryesinë e BNJVL-së t′a bëj zgjedhjen e tre përfaqësuesve të BNJVL-së në Komitetin për tokë ndërtimore në pronësi të Republikës së Maqedonisë. Pikat e rendit ditor të cilat i dedikoheshin zgjedhjes së përfaqësuesve nga BNJVL-ja në delegacionin e Republikës së Maqedonisë në Kongresin e autoriteteve lokale dhe rajonale në Këshillin e Europës, në Komitetin e përbashkët konsultativ ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Komitetit të Rajoneve në Bashkimin Europian dhe në Kuvendin Gjeneral të NALAS-it (Rrjeti i asociatave të autoriteteve lokale në Europën Juglindore) i anuluan për seancën e rradhës të Bordit drejues për shkak të nevojës për konsultime shtesë.

Studeniçan, Ndërmarrja Komunale me kamion të ri

021Ndërmarja Komunale pranë Komunës së Studeniçanit ka pranuar një donacion  gjegjësisht një kamion të ri dhe modern për grrubullimin dhe transportimin e mbeturinave dhe një sasi të konsiderueshme të kontenjerave për mbeturina nga kompania turke “Sadamir” nga Mersini i Turqisë.

Kryetari Sadiki: Urime Muaji i Shenjtë i Ramazanit

azem02” Ai që e agjëron muajin e Ramazanit me besim dhe duke llogaritur në shpërblimet e Allahut, Allahu ia fal mëkatet që i ka bërë më parë”

Muhammedi a.s.

Studeniçan, u mbajt sesioni i dytë i programit “Forume në bashkësi”

970085Në lokalet e Shkollës Fillore “Alija Avdoviq” në fshatin Batincë të Komunës së Studeniçanit u mbajt sesioni i dytë i programit Forume në bashkësi ku të pranishmit patën mundësi të debatojnë, të japin propozimet e tyre dhe idetë projektuese në lidhje me temën e “Infrastrukturës”.