ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ОД ГОСТИВАР АРБЕН ТАРАВАРИ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА СТУДЕНИЧАНИ

Градоначалникот на Општина Студеничани г.Азем Садики, придружуван од шефот на кабинетот г.Ниметула Демири заедно со директорот на ЈПК г.Ердуан Салију и претседателот на Советот г. Ферди…

Општина Студеничани и Општина Буча (Буча) од Измир одржаа заеднички ифтар

Општина Студеничани и општина Буџа (Буча) од Измир во Република Турција имаат договори за соработка на ниво на братство. По повод светиот месец Рамазан, општина Студеничани во празнична…

Нашата општина е во првата група во Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за ресурси

На 6 април 2022 година, Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД) ја објави втората група од новите партнер- општини на Проектот за зајакнување на капацитетите за искористување на…