За граѓаните

Полиција192
Пожарникар193
Брза помош194
Центар за управување со кризи195
АМСМ - Помош покрај патот196
АМСМ - Информативен центар9801
Помош на пат (нон стоп)9159
Царина197
Воена полиција02 3227 700; 02 3220 547
Државен пазарен инспекторат975
DHL - Експресна пошта02 3121 111 
ТNТ - Експресна пошта02 2468 922; 02 2469 007
FedEX - Експресна пошта02 3137 233; 02 3137 044
EVN0890 88888