Општина Студеничани се снабдува со возило за миење на улиците

Центарот за развој на Скопски плански регион и Општина Студеничани успешно го реализираа проектот - набавка "Транспортно средство - камион за миење на улиците на Општина Студеничани". На

Заврши Реконструкцијата На Патот во крак на улица 1 во с.Морани Со Површина Од 1,225 м2

Заврши реконструкцијата на патот со бекатонки во крак на улица 1 во с.Морани со површина од 1.225м2.И понатаму ќе продолжиме со истото темпо и во другите улици и насекаде каде постои

Заврши делот од фекалната мрежа на канализација во улица 5 во с.Студеничани

Делот од фекалната мрежа на канализација во улица 5 во с.Студеничани останува во минатото, и нивниот долгогодишен проблем е решен.Ние не застануваме тука, инвестициите во подобрување на

ТИКА подели пакети со хуманитарна помош во општина Студеничани поради пандемијата на Ковид-19

Делењето на пакетите започна во селото Долно Количани во Општина Студеничани, Скопско, а учество зедоа амбасадорот на Република Турција во Скопје, Хасан Мехмет Секизќок, координаторот на

Општина Студеничани донира амбулантно-возило на Министерството за здравство

Гледајќи ја тешката ситуација која ја опфати нашата држава како резултат на ширењето на корона вирусот, со предлог на градоначалникот на општина Студеничани г. Азем Садику, Советот на