Општина Студеничани и Општина Буча (Буча) од Измир одржаа заеднички ифтар

Општина Студеничани и општина Буџа (Буча) од Измир во Република Турција имаат договори за соработка на ниво на братство.
По повод светиот месец Рамазан, општина Студеничани во празнична атмосфера заедно со градоначалникот г-дин Ерхан Килиќ потпишаа договор за братство, а во оваа прилика организиравме заеднички ифтар со сограѓани од нашата општина, воедно им се заблагодаруваме на гоститете кои беа на овој ифтар посебно ја делегираат Турција заедно со претседателот на Црвената полумесечина Конак-Измир г.Омур Шанли и неговиот тим, како и претседателот на Балканската федерација Улусрараси г-дин Екрем Селимлер и неговите соработници кои се претставија на овој ифтар. исто така посебна благодарност за учеството на имамот нашата општина кој не почести со своето присуство, имаше и бизнисмени заедно со граѓани од нашата општина.