Муједин Абази е избран за претседател на Советот на општина Студеничани

На 18-та седница на Советот на општина Студеничани меѓу другите, на дневен ред беше и изборот на нов претседател на Советот, по оставката на досегашниот претседател.
Со мнозинство гласови од присутните членови на Советот Муједин Абази е избран за претседател на Советот на општина Студеничани.

Муједин Абази е од с.Студеничани и доаѓа од листата на советници на ДПА.

Служба за информирање на општина Студеничани