Filloj viti i ri shkollorë në shkollat fillore të Komunës së Studeniçanit.

Filloj viti i ri shkollorë në shkollat fillore të Komunës së Studeniçanit.

Këtë vit shkollorë kemi gjithësejtë të regjistruar 409 filloristë në klasën e parë dhe atë:
– Në gjuhën shqipe -343 nxënës;
– Në gjuhën turke -48 nxënës;
– Në gjuhën boshnjake-18 nxënës.
Këtë vitë shkollorë për herë të parë për nxënësit e nacionalitetit boshnjak po startojmë me mësim në gjuhën boshnjake.
Në bashkëpunim me Ministrinë e arsimit janë bërë të gjitha pregaditjet e nevojshme që të vazhdon procesi edukativo arsimorë.
Kam nderin dhe knaqësinë që në emrin tim personal dhe në emër të administratës komunale të ju uroj për këtë të arritur dhe të ju dëshiroj suksese nxësve fillestarë.
Urime dhe suksese të gjithë nxënësve të komunës tonë.
Qoftë një vit i mbarë dhe i suksesëshëm.

🔴 Studenican belediyesinde ilk ogretim donemi baslamistir.
Bu yill ilk ogretim doneminde anaokul ve birnci sinif olmak uzere 409 ogrenci kaydini yapmistr.
– arnavutca dilinde 343 ogrenci
– turkce dilinde 48 ogrenci
– bosnakca dilinde 18 ogrenci
Bu okul doneminde bosnak milletiyle ilk kez bosnakca ogretimi baslatilmaktadir.
Egitim bakanligi ile isbirligi icinde egitim surecine devam etmek icin gereken hazirliklar yapilmistir.
Sahsim ve belediye idaresi adina ilk okul ogrencilerine basarilarinin devamini dilerim.

🔴 Počela je nova školska godina u osnovnim školama općine Studeničani. Ove školske godine imamo ukupno registriranih 409 početnika prvog razreda
– na albanskom jeziku 343 učenika
– na turskom nastavnom jeziku 48 učenika
– na bosanskom jeziku 18 učenika.
Ova školska godina za prvi put za učenike bošnjačke nacionalnosti startujemo sa nastavom na bosanskom jeziku.
U saradnjom sa ministerstvom za obrazovanje su napravljene sve potrebne pripreme za da produži edukativno nastavni proces. Imam čast i zadovoljstvo u mojem licnom imenu i u imenu općinske administracije da vam čestitam ovaj postignuti cilj i da poželim uspeh početnim učenicima bošnjacima. Čestitke i uspesi svim učenicima naše općine. Da bude hairli i uspešna školska godina.